Майстри маніпуляцій: рейтинг брехунів за знаком Зодіаку

Хто головний майстер по розвішуванню локшини на вуха оточуючих - читайте у статті.

12-е місце – Діва

Почесне 12-е місце в гороскопі брехунів дістається Діві, яка вміє брехати віртуозно, але майже ніколи не бреше (не рахуючи, звичайно, ситуацій, коли вийти на роботу заважає похмілля, а зовсім не злий грип). Тому що брехати, на думку Діви, жалюгідний вчинок: куди цікавіше говорити правду і нічого, крім правди, але так, щоб всі навколо виявилися обдуреними. А що стосується так званої брехні на спасіння, то для Діви вона і зовсім немислима: Діва щиро вірить, що рідних і близьких врятувати брехнею можна, тому що правда рано чи пізно все одно розкриється. А рятувати нерідних і неблизьких, з точки зору Діви, заняття виключно шкідливе: навіщо ж позбавляти себе задоволення подивитися, як ці жалюгідні люди не врятуються?

11-е місце – Телець

Друге місце з кінця дістається Тельцям – людям виключно чесним. В першу чергу перед самими собою: Тельці прекрасно знають, що добре брехати не вміють, а погано брехати – псувати собі репутацію. Втім, з цього правила, як з будь-якого іншого, є виняток: коли брехня стає для Тельців життєво необхідною, вони – чи то від страху перед безвихідним становищем, чи то завдяки фірмовій удачі, – раптом починають брехати так натхненно і талановито, що затикають за пояс всю трійку лідерів, разом узятих. Але потім, звичайно, глибоко в душі совість дуже мучить їх. Чесні ж!

10-е місце – Стрілець

Стрілець – єдиний знак, який не бреше, мабуть, взагалі ніколи. В принципі. Тому що брехня заради власної вигоди Стрільцю нецікава – Стрільцю цікаво виграти, не обманюючи (і бажано у шахрая, так веселіше). А будь-яку іншу брехню Стрілець з легкістю замінює простим прийомом – просто не говорить правди. Промовчати – це ж не збрехати, вірно? Якщо ви раптом Стрільця в чомусь поганому підозрюєте, то краще і не питати: у відповідь на пряме запитання Стрілець скаже правду і лише її, але наша Магічна куля не впевнена, що ви дійсно хочете її знати. Нехай краще мовчить, чесне слово.

9-е місце – Овен

Дев’яте місце дістається Овнам, нещасним страждальцям: так-то Овен прямо створений для того, щоб брехати – совість його не мучить, нещасних ошуканих Овну ні краплі не шкода, ніяких залізних принципів на предмет брехні і правди у нього немає, а заради власної вигоди Овен готовий взагалі на все, не те що там на якусь жалюгідну і по суті нешкідливу брехню. Проблема у Овнів тільки одна: брешуть вони так бездарно і незграбно, що навіть самі це розуміють. Тобто так бездарно і незграбно, що їх викупить навіть дволітка.

8-е місце – Лев

Леви не брешуть. Точно так, як начальство не запізнюється, а затримується, суд не помиляється, а буває введений в оману, а кораблі не плавають, бо ходять. Загалом, Леви ніколи не брешуть, тому що не царська це справа. Леви просто постійно перебільшують, хваляться, гіперболізують, свистять, триндять, прикрашають факти. Але не брешуть, що ви, що ви!

7-е місце – Риби

Сьоме місце дістається Рибам, які брешуть нечасто, але переважно тому, що взагалі не дуже люблять контактувати із зовнішнім світом і його жалюгідними мешканцями. А ось собі коханим Риби брешуть натхненно і талановито, причому в режимі 24/7. Класична астрологія толерантно називає цю якість багатою фантазією, але наша Магічна куля – істота пряма і сувора: свистять вони!

6-е місце – Водолій

Почесне центральне місце в гороскопі брехунів займають Водолії – люди, які брешуть як нормальні люди: щоб врятувати свою шкуру від якої-небудь неминучої в разі виявлення правди кари – типу розлучення, звільнення або втрати репутації. При цьому всі інші знаки вважають Водоліїв запеклими брехунами, хвальками і фантазерами. Якщо ви при здоровому розумі і тверезій пам’яті, ні в життя не повірите, що з Водолієм правда відбувалося все, про що він розповідає. Але це просто він так розповідає. Ні, ми серйозно. ЦЕ відбувалося.

5-е місце – Рак

Відкривають п’ятірку лідерів Раки – найдивніші брехуни гороскопу, тому що брешуть вони постійно, але це той випадок, коли рівень самої продуманої, розлогої Раком брехні знаходиться десь між легендою двієчника про собаку, яка зжерла реферат, і чесними очима цієї самої собаки, яка сидить на розірваній подушці і всім своїм виглядом ніби розповідає, що нещасна подушка сама раптово вибухнула. Втім, Раку все одно, чи вірять йому всі, головне, щоб робили вигляд, що вірять. А всі старанно роблять цей самий вид, а як інакше-то? Людина так старалася, так старалася – що ж його, ображати тепер? Наша Магічна куля сильно підозрює, що це такий Рачний хитрий хід, але жоден Рак поки в цьому не зізнався.

4-е місце – Терези

Трохи не дотягли до трійки лідерів Терези – ті самі люди, що брешуть як вовну чешуть. Загалом, медаль Терезам не видається тільки тому, що брешуть вони, як правило, без жодного злого наміру, а просто з любові до мистецтва, ну і тому, що можуть. Ось якщо у вас ноги є, ви ж ходити будете, так? Ось так і Терези.

3-е місце – Скорпіон

Відкривають трійку лідерів Скорпіони – боги маніпуляцій, королі підступності, великі магістри ордена забубонной туфти. Скорпіони народжуються з умінням вводити в оману оточуючих, незважаючи на їх стать, вік, життєвий досвід і диплом психолога-криміналіста. Загалом, Скорпіони – верховні брехуни гороскопу, вища каста. А третє місце дістається їм по одній простій причині: всі навколо знають, що вони верховні брехуни і їм ніхто ніколи не вірить. Навіть коли вони правду кажуть.

2-е місце – Козоріг

Несподіваний поворот! Козороги, ці біороботи, позбавлені нормальних людських емоцій, в мистецтві брехні обійшли навіть членистоногих королів підступності. А все тому, власне, що для того щоб віртуозно брехати, потрібно кілька обов’язкових умов: відмінна пам’ять (є), широкий кругозір (ширше нікуди), аналітичний склад розуму і артистизм. Останнє – щоб приховувати справжні емоції. А звідки, питається, у Козорогів емоції? Вони ж всі дерев’яні пінокіо! Тобто ми хотіли сказати, надзвичайно стримані і вольові люди, так.

1-е місце – Близнюки

Та-дамм! Перше місце, золота медаль і мантія з мішковини, прикрашена смолою і пір’ям, дістаються Близнюкам – головним брехунам гороскопу. За те, що вони, власне кажучи, до чистої правди ставляться з неабиякою часткою презирства. «Кому вона взагалі здалася, ця правда?» – як би говорять собі Близнюки і натхненно починають вплітати в неї павутину брехні, щоб було нарядно. Так що, коли Близнюки говорять вам … ой, та що б вони не говорили, відразу гаряче з усім погоджуйтеся і робіть вигляд, що повірили в їх слова як в істину в останній інстанції, тому що зловити Близнюків на брехні – значить нанести жахливу травму їх самолюбству: Близнюки відразу ж почнуть намагатися ще більше краще брехати. І у них, розумієте, неодмінно вийде.

Джерело

Читайте також