Мають досвід: поліщуків хочуть залучати до легального видобутку бурштину на Рівненщині

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін під час брифінгу розповів про аукціони з продажу прав для видобутку бурштину на території Рівненщини. Загалом під час онлайн-торгів вже реалізували 15 ділянок для легального бурштиновидобутку на території області. 

Переможцями аукціонів на даний час визнано 12 фірм, з них 4 зареєстровано як суб'єкти господарювання у Рівненській області. Наступні аукціони відбудуться вже незабаром - буде виставлено на продаж 11 бурштинових ділянок. 

За словами чиновника, фірмам-переможцям будуть допомагати освоювати нові ділянки місцеві мешканці.

- Хочемо залучати місцевих жителів до виконання основних робіт та допоміжних. Я думаю, що місцеві громадяни, які раніше незаконно приймали участь у видобутку бурштину, будуть задіяні у роботі. Тим більше, вони мають досвід. Ми зможемо отримувати додаткові робочі місця офіційні, а також збільшення податкових надходжень, з яких 60% будуть отримувати місцеві бюджети, - розповів Сергій Подолін.

На даний час переможцями аукціонів розробляється відповідна проектна документація для початку робіт. За словами Сергія Подоліна, наразі видобуток бурштину на цих ділянках не здійснюється, ведуться підготовчі роботи. 

 

Читайте також