Мають триразове харчування та отримують зарплату: показали, як живуть в Україні полонені окупанти

Російських військовополонених в Україні утримують в умовах, що нагадують непоганий санаторій із триразовим харчуванням, медициною та ще й із зарплатою. 

Про це повідомляють фотографи Влада та Костянтин Ліберови. 

- Ми давно хотіли побачити, в яких умовах живуть ті, хто зі зброєю в руках прийшли до нас додому вбивати. Виявилось, що їх утримують, наче в непоганому санаторії, - зазначають вони. 

Проте, за їхніми словами, це насправді хороший привід пишатися. Адже Україна в цьому аспекті проявляє себе як сучасна держава, що дотримується цивілізованих європейських цінностей. А ще це наш обмінний фонд. 

- Якщо коротко, у російських військовополонених є абсолютно все для життя. Не впевнені, що дехто з них бачив такі комфортні умови вдома, в росії, - додають фотографи.

Отже, російські полонені забезпечені повноцінним триразовим харчуванням, з дотриманням норм калорій. Також у місці утримання є шпиталь із рентгеном, сучасним стоматологічним кабінетом, кваліфікованими лікарями. Постійний нагляд психолога.

- Військовополонені мають можливість працювати, роботи на вибір: збір пакетів і збір меблів. На роботі, звісно, вони отримують зарплатню, десь 30-40 грн на добу. І, не забуваємо, що вони весь цей час продовжують отримувати зарплатню від російської федерації, - пишуть фотографи.

За їхніми словами, зароблені гроші військовополонені можуть витрачати в місцевій крамниці: засоби власної гігієни, снеки, канцелярія. Працюють шість діб на тиждень, неділя - вихідний, можна прогулятись територією, пограти в футбол, в шашки, подивитись телевізор в кімнаті відпочинку, або піти до церкви.

Фотографи додали, що жоден з окупантів, з яким вони розмовляли, не визнав свою провину. 

- Вони вважають, що виконували наказ, були змушені, не зробили нічого страшного. А дехто з них навіть досі вірить у перемогу росії, - йдеться у повідомленні. 

- Виглядають вони чисто та сито. Зі слів працівників табору, багато з них навіть набирають вагу. А ще покращують стан здоров?я під постійним медичним наглядом, наприклад, серед вагнеру багато захворювань на запущені гепатит і туберкульоз, - додають Ліберови. 

 

Читайте також