Майже 800 жителів Рівненщини записались до лав "Гвардії наступу"

Майже 800 жителів Рівненщини виявили бажання потрапити до лав штурмових бригад.

Про це повідомляють у Рівненській обласній держаадміністрації. 

У Рівненській області 793 добровольці заповнили анкети в «Гвардію наступу». З них 165 вже пройшли військово-лікарську комісію. Таким чином, продовжується набір до восьми штурмових бригад Нацгвардії, Нацполіції та Держприкордонслужби. Бажаючі приєднатися отримували консультації у ЦНАПах та за телефоном «гарячої лінії».

«Вступ до «Гвардії наступу» - це жодним чином не мобілізація, а суто добровільний набір. В бригади набираємо добровольців, мотивованих людей, які братимуть участь у звільненні Луганська, Донецька і Криму», - наголосив Віталій Коваль.

Під час наради у першого заступника голови ОДА Сергія Подоліна разом із представниками Нацполіції, Нацгвардії та Держприкордонслужби обговорили етапи долучення кандидатів до штурмових бригад.

Так, передусім – заповнення анкети, далі подача документів у підрозділи, потім – військово-лікарські обстеження. Так, наразі 165 осіб вже пройшли ВЛК. Подальші етапи – це тестування на знання законодавства, на логічне мислення, психологічне тестування. Обов’язковим далі є відповідний рівень фізичної підготовки.

Нагадаємо, на Рівненщині подати заявку можна через 5 ЦНАПів у Рівному, Вараші, Дубно та Сарнах.

Читайте також