Майже місячну дівчинку, від якої у Рівному відмовилася матір, лікарі назвали Анютою (ФОТО)

фото - Фейсбук

Лікарі та медсестри Рівненського міського пологового будинку Анютою назвали майже місячну дівчинку, від якої відмовилася мама. Дівчинка народилася наприкінці минулого року у велике свято - на католицьке Різдво, пише Управління охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації.

Завідувачка відділення інтенсивної терапії новонароджених Наталія Бойко розповідає, що дитинка здорова, її оглядають лікарі. Вага – 2 кг 700 грамів. Дівчинка спокійна, гарно спить. Медичні сестрички не спускають її з рук. Від людей майже щодня надходить доброчинна допомога. Памперси, суміші, платтячка, одяг – це те, що приносять до пологового небайдужі люди. 

На жаль, за цей час ні молоді батьки, ні їх родина не відвідали новонароджену. Наразі як мама, так і бабуся написали заяву про відмову забрати немовля з пологового будинку. Як стало відомо медперсоналу, у родині – це третя дитина. Адвокат Тетяна Бідюк пояснює: мама може змінити своє рішення за півроку. За цей період закон не позбавляє маму її прав. Але те, що дитинку не забирають з пологового до 2 місяців, є однією з підстав позбавлення батьківських прав. Водночас назвати новонароджену своєю донькою вже є охочі.

“Ми любимо цю дитинку. Спочатку навіть шкодували, що так сталося, а потім вирішили, що можливо цій дитині доля дала шанс зустріти нових батьків, які дадуть їй крила. І ця дитина буде успішною та буде бачити любов”,- розмірковує Наталія Бойко. 

Щороку 3 – 4 жінки, як правило, відмовляються від немовляти. Це статистика, кажуть лікарі. Минулого року від такого вчинку у міському пологовому відмовили двох мам. У першому випадку вистачило розмови з майбутнім батьком.

“В іншому випадку ми переконали жінку, що дитя – то великий дар, якщо вона забере його, то у неї все буде якнайкраще. А ми всі будемо думати та молитися за неї”,- пригадує завідувачка відділення.

Буває, що народжує юна студентка. Її батьки про це навіть не знають. Лікарі дзвонять, пояснюють і вже щасливі бабуся та дідусь забирають дітей з онуками додому.

Почасти акушер-гінеколог має бути й психологом.

“Коли мама не хоче прикласти до грудей немовля, то ми разом сідаємо та розмірковуємо, як може скластися життя жінки у майбутньому. Якщо вона не заміжня, то, зустрівши хорошого чоловіка, взяти жінку із дитиною буде йому за честь. Дуже часто це спрацьовує”, - каже пані Наталія.

Читайте також