Медична маска своїми руками: марлева, тканинна, паперова (ВІДЕО)

Пандемія коронвірусу COVID-19 дісталась і України. Число хворих зростає, а засобів індивідуального захисту на всіх не вистачає. Медична маска нині дефіцит в аптеках, а ті, що є - коштують недешево. 

УНІАН інформує, як можна зшити медичну маску власноруч.

Марлева маска

Вам знадобиться шматочок марлі або бинт та ще дві смужечки від них. Це буде основа та зав’язки. На марлю (бинт) кладемо шматок вати товщиною близько 1 см. По боках марлі кладемо дві смужки-зав’язки. Загортаємо вату в марлю кілька разів (бажано не менше 5). Зшиваємо всі краї, щоб вата не випадала. Все, маска готова до застосування. Не забувайте, що її можна носити не більше 2 годин.

Тканинна маска

Вам знадобиться квадратний відріз льону або щільної бавовни. Щодо розмірів, орієнтуйтеся самі, який відріз вам потрібен. Також будуть потрібні дві резинки. Тканину потрібно добре попрасувати. Складіть її вдвічі та згорніть "гармошкою". Краї зігніть і прошийте. Просуньте резинки та зав'яжіть їх вузликом. Вуаля, ваша маска готова!

Паперова маска

Якщо у вас немає ні марлі, ні вати, ні тканини, то можна зробити паперову маску. Вам знадобляться тільки паперові рушники і канцелярські резинки. Складіть рушники в кілька разів, щоб вийшла "гармошка". До кінців прикріпіть резинки, за допомогою яких маску зафіксуєте на обличчі. Такі маски можна носити лише 30 хв.

Пам'ятайте, що будь-яка маска повинна закривати підборіддя, ніс і рот.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів прийняв рішення виділити 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву.

 

Читайте також