Медичні заклади Рівного готові до реформування "вторинки"

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Про те, що шість закладів надання спеціалізованої вторинної медичної допомоги міста Рівного до 28 лютого уклали усі разом 38 пакетів послуг на надання вторинної медичної допомоги, повідомив заступник начальника міського управління охорони здоров’я Рівного Володимир Приступа. Тобто, нині вони готові заключати договори із Національної службою здоров'я України і безперешкодно вступити у другу хвилю медичної реформи.

«Наші всі шість закладів вторинної медичної допомоги увійшли до переліку закладів, з якими НСЗУ планує заключити договори на обслуговування. У договорах НСЗУ враховує і наявність апаратури, наявність лікарів, і обладнання, і лабораторної служби, - пояснив пан Приступа. - До прикладу, в якійсь лікарні лікували інсульт, а небуло обладнання – комп’ютерного томографа. Тепер це є обов’язковою умовою, щоб заключити договір із НСЗУ - наявність комп’ютерної томографії».

Нагадаємо, друга хвиля медичної реформи стартує 1 квітня. З цього часу на заміну псевдобезкоштовній медицині приходить Програма медичних гарантій. До програми увійдуть послуги первинної, амбулаторно-поліклінічної, стаціонарної медичної допомоги, а також екстреної, паліативної допомоги та медичної реабілітації. Цей перелік послуг для пацієнтів оплатить Національна служба здоров’я України (НСЗУ).

Читайте також