Медиків немає у списку на обов`язкову вакцинацію від COVID-19: у Рівненській ОДА пояснили, чому

Нещодавно в Україні затвердили перелік професій, які підлягають обов’язковій вакцинації проти коронавірусу. Мова про працівників:

  • центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;
  • місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;
  • закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності. 

Люди тривалий час обурювались тому, що вакцианція не є обов’язковою для медиків. Мовляв, вони у безпосередній близькості працюють із COVID-19, тож щеплення повинні бути.

На такі закиди відреагувала координаторка вакцинації у Рівненській області Олена Гандзюк. За її словами, медичні працівники спочатку були у переліку професій для обов’язкової вакцинації, але згодом цю категорію звідти забрали.

«З цього переліку були виключені медичні працівники, що анонсувалось перед тим. На жаль, ця хвиля Ковіду, по-перше, вона розпочалася раніше, має досить інтенсивний перебіг і тим самим ми ризикуємо, що у нас буде зменшена кількість медичного персоналу для надання медичної допомоги», - сказала Олена Гандзюк.

Читайте також