МЕГУ проти Рівнеради: апеляційний суд зберіг міському бюджету майже 6 млн грн

фото ілюстративне

Минулого тижня у Рівному у Північно-західному апеляційному господарському суді розглянули скаргу Рівненської місцевої прокуратури, де судді частково її задовольнили і змінили рішення суду першої інстанції. Йдеться про стягнення з міського бюджету Рівного 1 млн 900 тисяч грн безпідставно набутих коштів та ще 5 млн 890 тис. грн в якості інфляційних втрат на користь приватного університету "Міжнародний економіко-гуманітарний університет ім. С.Дем'янчука".

Ці кошти університет вимагав за те, що Рівненська міська рада розірвала їхній договір купівлі-продажу об'єкта нерухомості через невиконання його умов, адже виш мав побудувати там дитячий садок, проте так цього і не зробив.

Вивчивши всі обставини спірних правовідносин, з метою  захисту інтересів держави і територіальної громади міста, у зв’язку з бездіяльністю органу місцевого самоврядування,прокуратура здійснила вступ у цю справу та оскаржила в апеляційному порядку судове рішення, прийняте на користь навчального закладу, в частині стягнення інфляційних втрат.

У результаті суд апеляційної інстанції взяв до уваги доводи прокурора та змінив необґрунтоване рішення суду першої інстанції в згаданій частині, внаслідок чого запобігнуто безпідставному стягненню з місцевого бюджету 5 млн 871 тис. гривень.

 

За інформацією прес-служби прокуратури Рівненської області

Читайте також