Менш затратно, аніж теплиці з огірками: на півночі Рівненщині - малиновий ажіотаж

Фото з відкритих джерел

На Заріченщині у Рівненській області - справжній малиновий ажіотаж. Принаймні так запевняє запевняє кореспондентка Район.Вараш.

У цьому краї цьогоріч на Зарічненщині мало яка господиня готувала компоти чи варення з малини, а все тому, що за цю ягоду заготівельники давали від 60 до 85 гривень за кілограм. Відтак чи не увесь урожай селяни продавали.

Мешканці півночі Рівненщини масово почали висаджувати плантації малини. Найпопулярніші сорти – Полана та Джоан Джей.

"Ціни на саджанці коливаються від 4 до 8 гривень, залежно від сорту та від того, хто їх продає – господар, який має надлишки молодих саджанців, чи посередник, який перепродує товар.Ті, хто вирішили піти у малиновий бізнес, розповідають, що такий спосіб заробітку менш затратний і менш вибагливий, порівняно, приміром, із вирощування огірків у теплицях, яке тут донедавна було чи не єдиним доходом для багатьох сімей", - пише видання Район.Вараш.

Окуповуються витрати на започаткування такого бізнесу орієнтовно за один сезон, запевняють місцеві ягідні експерти.

Зазначається, що єдине чого бояться селяни, це – повторення малинового буму 2017/18 років. Тоді селяни так само масово кинулись вирощувати цю ягоду, але надмірна пропозиція і низька ціна багатьох змусила полишити солодку справу.

 

Читайте також