Менше вбивств, пограбувань і зґвалтувань: на Рівненщині стало безпечніше

У Рівненській області покращилась криміногенна ситуація. Про це сьогодні розповів начальник Головного управління Національної поліції у Рівненській області Олексій Камишанський. За його словами, в порівнянні з минулим роком рівень злочинності зменшився на 5 %.

Керівник поліції навів деякі приклади:

  • Умисні вбивства: 18 цього року (26 – у 2020-му році);
  • Тяжкі тілесні ушкодження: 10 цього року (12 – у минулому році);
  • Зґвалтування: 11 у 2021-му (15 – у 2020-му);
  • Пограбування: 82 проти 105 минулорічних;
  • Розбійних нападів: 13 (минулого року - 16).

«Відповідно до статистичних даних, які ми маємо і проведено аналізу роботи, на теперішній час ми маємо рівня злочинності на рівні 5-ти відсотків у порівнянні з минулим роком. У цьому році силами розкрито кожен другий злочин на теперішній час і це найкращий показник роботи поліції за останні 5 років.

Також вдалось покращити роботу в протидії незаконному обігу зброї. У нас у цьому році 218 кримінальних проваджень по цих фактах і поліпшилась робота щодо викриття фактів незаконного обігу наркотиків - 696 кримінальних проваджень. Задокументовано вдвічі більше організованих злочинних груп. Вперше направлено до суду обвинувальний акт щодо організованої злочинної групи, яка займалась незаконним видобутком бурштину. Тобто, у цьому випадку притягнуть до відповідальності не тільки ті люди, які безпосередньо видобувають бурштин, але й організатори цього бізнесу».

Крім того, в області невдовзі запустять проєкт «Безпечна Рівненщина». У рамках цього проекту планується встановлення єдиного серверу в обласному центрі, до якого підключать вже існуючі камери відеоспостереження. Після цього аналізуватимуть інформацію, яка надходить із громад. Опісля будуть закуповувати та встановлювати відеокамери, аби охопити всю територію Рівненської області. Планується, що вони будуть з розпізнаванням обличчя і номерних знаків. З часом систему вдосконалюватимуть.

Читайте також: Не носиш маску - плати: на Рівненщині оштрафували майже 1500 людей, які ігнорували карантин.

Читайте також