Менше відсотка рівнян зробили щеплення проти грипу

Фото - Аксемедін

Захворюваність на грип та ГРІ у Рівному не досягла і половини допорогового рівня. Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я міста Віктор Іськів. Він зазначив, що наразі критичних або панічних настроїв щодо грипу бути не повинно.

«У нас із початку року тільки почали реєструватись хворі на ГРЗ, всього – 24 випадки зафіксовано. Є, нажаль, одна людина – в реанімації, це вже пневмонія, тобто, ускладнення. У цілому захворюваність на грип та ГРВІ по місту в нас ще не досягла і половини допорогового рівня. Тобто, настороженість є, що сам грип проходить із ускладненнями, але великої кількості хворих у нас немає, а відповідно і ускладнень багато – немає», - пояснив Віктор Іськів.

Нині в Рівному щеплення проти грипу зробили менше 1% жителів.

«Єдиним надійним способом не захворіти на грип, або, як мінімум, не отримати важких ускладнень, є вакцинація. У місті Рівному наразі аж 1137 осіб вакцинувались від грипу. Надзвичайно низький відсоток, - сказав пан Іськів. - Це орієнтовно 0, 04% від загальної кількості населення. Сьогодні була інформація, що по Україні цей показник не набагато вищий».

Віктор Іськів та Віктор Мороз

З цього приводу завідувач відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань Рівненського обласного лабораторного центру Віктор Мороз додав:

«Жоден щеплений вакциною проти грипу, від грипу не помер. Таких випадків не було. Вакцинація – єдиний вірний спосіб захисту. У нас по області вже вакциновано 5282 особи. Це не так багато. Вакцина зараз з’явилась у аптечній мережі «Рівнефармація». У наявності така вакцина як ДЖІ СІ ФЛЮ – корейська та ІНФЛУВАК – Нідерланди, вони проти трьох штамів вірусу. Коштують вони в районі 205 гривень. Хто хоче вберегти себе від грипу – є шанс!».

Нагадаємо, наразі вагітна рівнянка та 50-річний чоловік із області через ускладнення перебігу грипу перебувають у реанімації.

Читайте також