Мер Рівного Володимир Хомко лобіює московську церкву?

Сьогодні під час чергової 36-ї сесії депутатів міської ради Рівного перед депутатами виступив громадський активіст Роман Коваль. Він підняв питання будівництва у мікрорайоні Тинне православної церкви московського патріархату, яке викликало у сесійній залі скандал, крики та чимале обговорення.

Роман Коваль пояснив, що депутати міської ради минулого скликання віддали частину землі у Тинному під будівництво житлового будинку рівнянці. Втім, минулого року жінка виїхала до Росії, а свою землю у Рівному буцімто продала парафії УПЦ МП, яка розвернула сьогодні там активне будівництво свого храму, яке носитиме назву Різдва Богородиці, яка є покровителькою мікрорайону Тинне.

Пан Коваль зазначає, що парафія не має жодних дозвільних документів на зведення храму, проте цього чомусь не помічають нинішні міські депутати разом з міським головою. Він додає, що хоч цю землю віддали депутати минулого скликання, проте у нинішній міськраді сидить 70% тих депутатів, а тому він хоче почути від них їхню позицію та чому вони закривають очі на незаконне зведення московської церкви у Рівному.

- Я знаю, що міськрада "по-тихому" змінила цільове призначення тієї ділянки землі, адже міський голова Рівного, наскільки я знаю, отримав величезну суму коштів за це, а тому і закриває очі на це питання, - каже Роман Коваль.

Під час виступу Романа Коваля у сесійній залі виник конфлікт. Деякі депутати та Володимир Хомко намагалися зупинити виступ активіста, адже він виступав, мовляв, не за Регламентом і до його виступу черга ще не дійшла. Кажуть, що слово йому нададуть згодом.

Натомість Роман Коваль звинуватив міського голову Рівного Володимира Хомка у тому, що він лобіює у Рівному  московську церкву.

До слова, активісти вимагають від міської влади для початку вивчити законність будівництва церкви УПЦ МП у Тинному і в разі встановлення факту порушення законодавства забрати у парафії цю земельну ділянку. Як альтернативу Роман Коваль запропонував парафіянам УПЦ МП обмежитися зведенням каплички, а землю використати для інших потреб, наприклад, для будівництва зупинки громадського транспорту, яку вже давно просить більшість мешканців мікрорайону.

Депутат Рівнеради від Тинного Роман Яворський зазначив, що 21 вересня відбудеться свято мікрорайону, де і проведуть опитування мешканців, аби таким чином вирішити, чого хоче більшість громади Тинного.

Читайте також