Mercedes та Opel з підробленими номерами кузова виявили на Рівненщині

У сервісних центрах МВС під час надання адміністративних послуг трапляються випадки, коли працівники  виявляють підроблені документи та транспортні засоби, номери агрегатів яких змінені або підроблені.

Найчастіше у сервісних центрах МВС виявляють  автомобілі з ознаками підробки номера кузова. Так, у травні в сервісних центрах МВС, що розташовані у містах Дубно та Сарни було виявлено «Mercedes-Benz» та «Opel Kadett» зі зміненими номерами кузовів.  Спеціалісти експертної служби МВС в обох випадках виявили, що маркувальні позначення номерів кузовів даних автомобілів  були механічно знищені, з подальшим нанесенням  в кустарних умовах  інших маркувань.  Зауважимо, що з початку року  у сервісних центрах МВС Рівненщини виявлено  6 транспортних засобів, які містили ознаки підробки номерів кузовів.

Аби вберегти себе від придбання транспортного засобу із перебитими номерами кузова чи двигуна, варто звернутись до сервісного центру МВС для оформлення договору купівлі-продажу та перереєстрації авто в присутності продавця і покупця. Договір купівлі-продажу укладається безкоштовно при перереєстрації транспортного засобу та заповнюється адміністратором в електронній формі.

Важливою процедурою в даному процесі  є проведення працівниками Експертної служби МВС огляду або експертного дослідження транспортного засобу. До речі, у сервісних центрах МВС Рівненщини працівники експертної служби МВС лише за травень  оглянули 4881 транспортний засіб. Під час огляду перевіряють ідентифікаційні номери і реєстраційні документи. У випадку проведення експертного дослідження транспортного засобу спеціалісти встановлять відсутність чи наявність  ознаки пошкодження, підробки чи заміни номерів двигуна, шасі або кузова, заміни панелі з ідентифікаційним номером транспортного засобу та підроблення реєстраційних документів. 

Огляд транспортного засобу безкоштовний та є обов’язковим.  А експертне дослідження – платна послуга. Його  проводять на розсуд власника авто, якщо виникли сумніви щодо достовірності певних даних.

Також у роботі фахівців сервісних центрів МВС Рівненщини трапляються випадки, коли вони виявляють не лише підроблені номера агрегатів кузовів чи двигунів, а й документи: з початку року виявлено 3 несправжніх свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів та 8 посвідчень водія.

РСЦ ГСЦ МВС в Рівненській області

Читайте також