Мешканець Рівненщини Андрій Усач розповів, чому бере участь у Іграх Нескорених (ВІДЕО)

iPress.ua

Андрій Усач був учасником Революції Гідності, регулярно приїздив до Києва з рідного Березного на Рівненщині, щоб підтримати протестувальників, пише Invictus Games: Team Ukraine. На фронт потрапив серед перших — ще у березні 2014 року підписав контракт із ЗС України та приєднався до 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ.

Після навчання у підготовчих таборах служив в Чугуєві, в Ізюмі, а потім і по всьому Донбасу. В липні 2014 року Андрій потрапив під ворожий обстріл з градів в ході боїв за Луганський аеропорт. Наслідок обстрілу -ампутація лівої ноги, множинні травми на лівій руці, глибокі рани на обличчі та розтрощена щелепа.

Після поранення Андрій пережив вже 14 операцій. Багато разів йому доводилося боротися за життя, але він не дозволив собі здатись — на його повернення чекали дружина та доньки. Тяжкі випробування змінили чоловіка фізично, але не змогли зломити його дух. Вміння не втрачати посмішки та віри в себе, щоб там не було, допомогло Андрію продовжити жити повним життям та врешті привело на Ігри Нескорених.

«Ігри для мене — це заряд для того, щоб боротися, жити далі і своїм прикладом допомагати іншим», — розповідає Андрій і додає, що для нього участь в змаганнях — це показати ветеранам із серйозними пораненнями, що їм не варто закриватися та ховатись від суспільства, а варто продовжувати жити та ставити високі цілі.

 

Читайте також