Мешканець Рівненщини виграв суд у страхової компанії

Фото - відкриті джерела

До Рівненського апеляційного суду надійшла апеляційна скарга представника страхової компанії на рішення Здолбунівського районного суду від 31 липня 2020 року, яким задоволено позов громадянина про відшкодування шкоди, завданої дорожньо-транспортною пригодою, та стягнуто зі страхової компанії заборгованість зі страхового відшкодування у розмірі 14 166 гривень.

В апеляційній скарзі йшлося про скасування рішення суду першої інстанції та ухвалення нового — про відмову позивачеві у задоволенні позовних вимог.

Відомо, що у листопаді 2019 року у Здолбунові сталася ДТП, внаслідок якої автомобіль «Hyundai Accent», отримав механічні пошкодження. Відповідно до постанови Здолбунівського районного суду від 04.12.2019 року водія автомобіля «Рено Кенго», визнано винуватим за ст. 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Цивільно-правова відповідальність громадянина застрахована на умовах поліса обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів в одній зі страхових компаній.   

Чоловік подав до страховика заяву про виплату відшкодування. Оскільки страхова компанія порушила зобов’язання та не вжила усіх заходів для своєчасного здійснення страхового відшкодування впродовж 90-денного терміну, позивач змушений був звернутися за допомогою до судового експерта, який оцінив різницю між вартістю транспортного засобу до та після дорожньо-транспортної пригоди. Вона склала понад 74 тисячі гривень.

З огляду на те, що страхова компанія сплатила громадянинові 62 102 гривень страхового відшкодування, заборгованість, разом із витратами на судову експертизу в розмірі 4 900 гривень, склала 14 166 гривень, позивач за її стягненням змушений був звернутися до суду, який задовольнив його позовні вимоги повністю.

Перевіривши матеріали справи та доводи апеляційної скарги, колегія суддів прийшла до висновку про залишення апеляційної скарги представника страхової компанії без задоволення, а рішення місцевого суду — без змін.

За інформацією пресслужби Рівненського апеляційного суду. 

Читайте також