Мешканка Дубна власноруч виготовляє новорічних гномів (ФОТО)

Напередодні новорічно-різдяних свят завжди хочеться вірити у диво, створювати казку та гарний настрій. По-різному це можна робити і проявляти.

Зокрема, дубенчанка Жанна Юшкевич надихнулась святковою атмосферою та вирішила створити різдвяних гномів власними руками. Так і народилось її захоплення.

За словами жінки, її навчила шити бабуся ще в дитинстві - саме вона і подарувала першу швейну машинку. Мама пані Жанни також вміє шити, однак робить це лише при потребі:

"Пам'ятаю, як в дитинстві мама шила нам із сестрою одяг, який ми собі придумували. Колись я навіть мріяла бути дизайнером, але мама відмовила. І хоча я здобувала іншу професію і чимало років працювала вчителькою, та все ж улюблене хобі не залишила й періодично знаходила для нього час. Завжди старалась вдосконалювати своє вміння: шила різні речі і одяг, карнавальні костюми. Також шила й іграшки. Щоправда не такі великі й гарні, як би хотілось на той час.

Пошиттям гномів жінка загорілась тоді, коли думала, чим прикрасити будинок до зимових свят. У Інтернеті вона натрапила на таку ідею та вирішила спробувати. 

За її словами, у цій справі їй подобається все, однак є улюблені етапи:

"Найбільше подобається обирати тканину, а також створювати їхні наряди. Майже все шиється вручну. Швейна машина використовується лише для більших деталей лялькового гардеробу, а решта робиться голкою з ниткою".

На виготовлення однієї пари гномів йде 3-4 дні.

Рукодільниця зазначає, що шиття це не легка робота, однак важливо працювати у хорошому настрої.

"Щоразу я продумую кожну дрібничку, вкладаю в свою роботу любов. А якщо мені щось не сподобалось, то я переробляю це, або ж робитиму до того часу поки мені почне подобатися", - каже дубенчанка.

Джерело: Блог "Знай більше"

Читайте також