Мешканці Рівненщини вирішували свої проблеми з головним прокурором області

фото ілюстративне

Ураховуючи актуальність питання ефективного та своєчасного захисту прав громадян, передусім, у віддаленій від обласного центру місцевості, керівництвом прокуратури Рівненської області особлива увага приділяється виїзним прийомам за місцем проживання заявників.

Так, 26 вересня 2018 року жителі м. Сарни та Сарненського району мали змогу звернутися до прокурора Рівненської області Богдана Подубинського під час його особистого виїзного прийому за місцем розташування Сарненської місцевої прокуратури.

Питання, які турбували громадян, стосувалися досудового розслідування у кримінальних провадженнях, яке здійснюють органи поліції. Зокрема,  предметом оскарження стало недотримання, на думку заявників, розумних строків під час проведення досудового розслідування, вчинення інших слідчих дій, в т.ч. обшуків.

Богдан Подубинський прийняв з особистого прийому заяви місцевих жителів для ретельного вивчення, а також прийняття законних і обґрунтованих рішень, в інших випадках – роз’яснив повноваження органів прокуратури в умовах сьогодення і вимоги чинного законодавства.

Регулярні виїзні прийоми за місцем проживання заявників є корисними для налагодження комунікації керівництва прокуратури області та громади, своєчасного і об’єктивного розгляду звернень людей, поновлення прав та захисту їх інтересів. Тому практика таких виїздів керівництвом регіональної прокуратури до усіх районів області продовжується.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також