Мешканців Рівненщини закликали не купувати небезпечну іграшку

Держпродспоживслужба в Рівненській області отримала інформацію про реалізацію на території України небезпечної для дітей продукції, а саме: так званої іграшки – конструктора «Неокуб».

«Неокуб» (англ.NeoCube) – іграшка-конструктор, що складається зазвичай з 216 однакових кулястих неодимових магнітів. Також, є неокуби з 27, 125, 343 та іншою кількістю куль. Неокуби складаються з кульок діаметром від 3мм до 10 мм покритих для захисту від подряпин нікелем.

Так як магнітні кульки, що застосовуються в іграшці, мають невеликі розміри та досить сильно притягуються один до одного, то потрапляння більше однієї магнітної кульки в організм людини, наприклад при випадковому проковтуванні або через ніс, може призвести до тяжкої механічної травми внутрішніх органів.

На сьогоднішній день десятками дітей та підліткам була надана медична допомога від ушкоджень отриманих ними в результаті свідомого чи несвідомого ковтання деталей таких іграшок.

Враховуючи зазначене,  Держродспоживслужба в Рівненській області просить споживачів не купувати такі іграшки своїм дітям.

У разі виявлення вищезазначеної продукції у торговельній мережі м. Рівне та Рівненської області, просять повідомляти Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, вул. Малорівненська, 91, м. Рівне, тел. 63-15-55.

Читайте також