Мешканцям Рівненщини надавали безоплатну правову допомогу

фото - Фейсбук

Мобільна група з надання БПД працювала у Друхівській сільській раді Березнівського району, пише Головне територіальне управління юстиції у Рівненській області

Вчора, 29 листопада, за участі заступника начальника Головного територіального управління юстиції у Рівненській області з питань державної виконавчої служби Вячеслава Бедикайла, начальника відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації УДР Олени Міщур, представника Березнівського бюро правової допомоги з надання безоплатної вторинної правової допомоги Василя Тимощука, начальника управління соціального захисту населення Березнівської районної державної адміністрації Яковчука Юрія надавалася адресна правова допомога в селі Друхів, Березнівського району.

Так, зокрема відвідали пацієнтів стаціонарного відділення для постійного або тимчасового проживання соціального обслуговування Березнівської районної ради та консультували громадян у с. Друхів.

В основному питання, які цікавили людей стосувалися передачі пільг неповнолітній особі після смерті матері зі статусом постраждалої від наслідків ЧАЕС, інваліда І групи; поновлення строку для прийняття спадщини; підстав для отримання субсидій працюючим членам домогосподарства; порядку для позбавлення материнських прав, а також щодо відчуження нерухомого майна.

Також, в рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» під час консультацій громадянам та працівникам вищезазначених установ розповіли про права та механізми їх захисту. Окрім інформування, розповсюдили інформаційні буклети на різні теми.

Читайте також