Мешканцю Рівненщини, в господарстві якого внаслідок вибуху загинуло двоє дітей, обрали міру запобіжного заходу

фото ілюстративне

У Рівненському міському суді сьогодні, 16 липня, обирали міру запобіжного заходу Миколі Середюку, на території господарства якого внаслідок вибуху загинуло двоє дітей. 13 липня у селі Смига Дубенського району загинули 11-річна дівчинка та 13-річний хлопчик. Як з'ясувалося,  діти підірвалися на одній із пасток, яку залишив 59-річний Микола Середюк у сейфі, що був розміщений у літній кухні. Загалом, на території господарства чоловіка було знайдено більше тисячі вибухонебезпечних предметів.

До слова, Микола Середюк є співмешканцем бабусі загиблих дітей, пише "UA: Рівне". Чоловік 4 рази притягався до кримінальної відповідальності.

У суді прокурор заявив, що мірою запобіжного заходу для чоловіка має бути тримання під вартою, адже той може переховуватися від органів доудового розслідування та суду та ухилятися від кримінальної відповідальності.

Сам Микола Середюк у залі судового засідання заявив, що не очікував, що пастки будуть настільки небезпечними:

"Виготовив вибуховий пристрій, бо в мене було три крадіжки. Остання крадіжка була крупна, все, що можна було винесли... Я виготовив тих 4 пристрої. Я не думав, що воно таке сильне. Я навіть есперимент проводив, воно тільки кришечку підривало. Після такого страшного випадку, я б ніколи вибухівкою не займався б."

Суд обрав чоловіку міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Читайте також