Метеорологи Рівненської АЕС отримали нове обладнання

У рамках Програми НАЕК «Енергоатом» з підвищення ефективності енергоблоків українських АЕС, розрахованої на 2017-2020 роки, персонал відділу головного метролога Рівненської АЕС отримав низку новітнього метрологічного обладнання.

Повідомляє Голос України.

За словами начальника лабораторії  іонізуючих та електрорадіовимірювань відділу головного метролога (ВГМ) Рівненської АЕС Олександра Горбачова, згідно з відповідною програмою ВГМ забезпечено робочими приладами сучасного зразка для здійснення відомчої повірки лабораторних та технологічних засобів вимірювання, задіяних у вимірювальних каналах, захисті, блокуванні.

Серед отриманого обладнання парк приладів ВГМ поповнився:

  • сучасними частотомірами фірми Pendulum (Швеція) CNT-90 та CNT-91,
  • приладом калібрувальний КІНЦ-25-0,001.

«Саме ці засоби вимірювальної техніки фірми Pendulum мають найвищу точність і високу надійність роботи. Ми вже більше 10 років використовуємо еталон частоти і часу цієї фірми», - прокоментував Олександр Горбачов.

На РАЕС експлуатуються близько 400 одиниць засобів вимірювальної техніки, відомча повірка яких проводиться  за допомогою КІНЦ-25-0,001.

Персонал відділу головного метролога Рівненської АЕС наголошує, що сучасна еталонна база відділу головного метролога забезпечує достовірність і проєктну точність усіх вимірювань на підприємстві.

Читайте також