Ми 24/7 перебуваємо на зв’язку: інтерв’ю з керівником виробничого відділу напередодні Дня працівників сфери ЖКГ

Охоронці порядку та затишку, борці за чистоту та громадського комфорту, люди, від яких залежить, чи буде у нас в будинках тепло і світло, - працівники житлово-комунального господарства відзначають своє професійне свято.

Співробітники житлово-комунального господарства щодня виконують непомітну на перший погляд роботу. Але тільки уявіть, що було б, якщо б вони припинили це робити. Саме завдяки їхній праці ми можемо насолоджуватись чистотою і порядком, які нас оточують і піднімають настрій.

Напередодні свята ми поспілкувалися з директором ТОВ “Єврокомунсервіс” Рівненської філії Анатолієм Прокопчуком. 

У професії пан Анатолій вже 18 років. За цей період часу спробував себе й механіком, інженером, а згодом й головним інженером, начальником техвідділу та наразі успішно обіймає посаду керівника виробничого відділу.

"Мій робочий день починається близько восьмої години ранку, але я цілодобово знаходжусь на зв’язку, оскільки різні непередбачувані ситуації можуть виникати і я повинен бути постійно в контакті зі своїми колегами. Нашому колективу доводиться вирішувати складні виробничі завдання. Коли все працює як годинник, наша робота просто непомітна: ніби як все само собою робиться, але можу запевнити, навіть при наявності певної кількості невирішених проблем у житловому фонді, нам не соромно дивитись в очі людям: зроблено дуже багато і роботи будуть продовжуватись.

На сьогоднішній день ми надаємо послуги 126 багатоквартирним будинкам - це велике господарство, яке потребує постійної турботи, особливо в осінньо-зимовий період. Так, нинішня зима була дуже не спокійною, та попри негоду нам вдалось впоратись з критичними ситуаціями. Але не варто забувати про стан житлового фонду в Україні. Так, більшість  будинків не бачили капітальних ремонтів понад 60 років, тож виконати в один момент заміну всіх зношених комунікацій виходячи з наявного тарифу просто нереально. Однак, ми щодня докладаємо зусиль, аби мешканцям було комфортно перебувати у власних оселях - міняємо каналізацію, труби центрального опалення, електропроводку, проводимо планові ремонти, закриваємо аварійні ситуації. Звісно, виконання такого штибу робіт потребує від колег стресостійкості, згуртованості та професіоналізму.

В нашій команді є чотири аварійні бригади, які працюють позмінно. У кожній зміні працює електрик та сантехнік. Авто аварійної служби оснащене необхідними інструментами: зокрема, це обладнання для механічної і гідравлічної очистки каналізаційних випусків, зварювальний апарат та хозфекальний насос. Тож, якщо виникають надзвичайні ситуації прошу одразу звертатись на гарячу лінію компанії за номером телефону: +38 067 400 64 75.

Наша робота не завжди помітна: що ремонтується та замінюється в підвалі, на даху, на внутрішньобудинкових мережах, жителі іноді не знають. Мабуть, так і має бути - кращий результат роботи комунальників, коли все працює, а люди цього не помічають. 

Так склалося, що ми звикли частіше чути критику на адресу працівників ЖКГ, ніж похвалу. Але напередодні свята хочу привітати колективи підприємств міста сфери житлово-комунального господарства та побажати всім успішної і плідної роботи, необхідної для досягнення загальної корисної мети. 

Читайте також