"Ми матимемо ситуацію з невиплатою зарплати" - на Рівненщині школа працює попри відмову вчителів щеплюватися

Ілюстративне фото

На Рівненщині у селі Степангород місцева школа, попри наказ Міністерства охорони здоров'я, працює у очному режимі. Із 87 працівників там вакциновано 4 вчителі та 2 технічних працівники. 

Нещеплені працівники мали б бути відсторонені без збереження зарплати. Однак, директорка школи подовжила собі відпустку по догляду за дитиною, а тому відсторонити порушників немає кому. У школі наразі немає керівництва. 

Дану ситуацію прокоментував директор департаменту освіти і науки Петро Коржевський.

"Ситуація патова. Ми до сьогодні так і не можемо визначитися з тією особою, яка б взяла на себе відповідальність бути виконувачем обов'язків керівника закладу і могла б видавати розпорядження, підписувати фінансові документи. Швидше за все, ми матимемо ситуацію з невиплатою заробітної плати, адже немає жодної людини, яка б могла підписувати документи", - повідомив посадовець.

За словами пана Коржевського, вчора чотирьом вакцинованих працівникам запропонували тимчасово очолити заклад, однак, ті відмовилися.

"Таким чином, заклад попираючи чинне законодавство в сфері освіти працює в очному режимі з чотирма вакцинованих педагогічними працівниками і двома щепленими працівниками технічного персоналу. Кожного дня роблять ПЛР-тести, що не дає підстав працювати в очному режимі, бо наказ МОН і постанова 1236 голосять, що у "червоній" карантинній зоні заклад має право працювати очно за умови вакцинації 100 відсотків персоналу", - додав Петро Коржевський.

Читайте також: "Бунт вчителів": на Рівненщині є школа, де вакциновані лише 5 працівників

Читайте також