"Ми навіть збилися у підрахунках знищених російських солдат та техніки", - український снайпер-десантник

Український снайпер ДШВ розповів про бойові дії, в яких йому довелось взяти участь. 

– Бойове зіткнення з російськими окупантами відбулося вже в перші дні повномасштабного збройного вторгнення. Завданням було знищити наступаючі сили противника, які йшли прямо на нас, криючи вогнем зі стрілецької зброї та бойових машин. Снайпера прикривали наших протитанкістів, намагаючись якомога більше знищити ворожих стрільців, щоб вони мали змогу відпрацювати по “броні”. Бій тривав майже годину, але ми впоралися не зважаючи на переважаючу кількість окупантів, – згадує свій перший бій такого масштабу снайпер одного з підрозділів 25 окремої повітрянодесантної Січеславської бригади ДШВ ЗС України на псевдо “Фішер” (в цілях безпеки позивний змінено).

З цим мужнім воїном та справжнім майстром дальнього бою, вдалося поспілкуватися на одній з бойових позицій після затишшя:

– Добре запам’яталися бої в Миколаївській області. Зокрема, закріпившись на позиціях, ми приготувалися до зустрічі окупантів. Підпустивши їх на відстань пострілу, наш зведений підрозділ дав бій. Відразу запалали два ворожих танки, не було шансів і у тих хто намагався втекти, мій снайперський приціл бачить все і кожного. Шість годин безперервного бою, і мали трофейну бронетехніку, полонених та величезну кількість знищених окупантів. Моя гвинтівка не замовкала.

– Якби я ставив мітки на снайперській зброї, то на моїй гвинтівці вже б точно не було місця. Адже піхота заходила на нас у великій кількості, десятками чоловік. Ми навіть збилися у підрахунках знищених російських солдат та техніки. Пам’ятаю чотири знищених танки, БМП та безліч автомобільної техніки. Не врятувало рашистів не їхня артилерія, не авіація, що “налітала” в день по три-чотири рази. На цьому напрямку – ми здобули Перемогу.

– А далі, в наступному населеному пункті, були вуличні бої, де відстань до окупантів сягала 10-20 метрів. Вони намагалися штурмувати нас, але отримали жорсткий відпір від підрозділів ДШВ.

– Все, що я можу сказати про ворогів, – я їх люто ненавиджу! Всією душею ненавиджу! Адже вони йшли цілеспрямовано, знищуючи усе та усіх на своєму шляху: жінок, дітей, людей похилого віку. Від розповіді людей, які вижили під час окупації, навіть у бувалих вояків волосся ставили дибки: це знущання, ґвалтування, мародерство та вбивства. Від цього, мої руки ще міцніше тримають “снайперку”, і я ще з більшою впевненістю знищую цих клятих окупантів.

Джерело - Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Читайте також