Михайло Мудрик перейшов у "Челсі" за рекордні для України гроші

Донецький "Шахтар" продав півзахисника клубу та збірної України Михайла Мудрика у лондонський "Челсі" за рекордну для України суму – 70 млн євро та ще 30 млн бонусів.

Про це повідомив гендиректор ФК "Шахтар" Сергій Палкін у Facebook.

 "Сьогодні "Шахтар" підписав угоду про перехід Михайла Мудрика до "Челсі". Клуб отримає 70 млн євро та ще 30 млн як бонуси. Рекордна угода в історії українського футболу, яка показала, що наші гравці можуть мати вартість не меншу, ніж найкращі футболісти світу".

Як пише Суспільне спорт, перехід до "Челсі" трапився на фоні тривалої саги з переходом Мудрика до "Арсеналу". Перемовини щодо трансферу українця тривали у кілька етапів: на першу пропозицію у розмірі 65 мільйонів євро (40 мільйонів – гарантована сума, 25 мільйонів – бонуси) – донецький клуб відповів відмовою. Зрештою, остаточна пропозиція була суттєво підвищена – за інформацією Фабріціо Романо, гарантована сума збільшилася до 70 мільйонів євро, тоді як бонуси – залишилися на рівні 20-25 мільйонів.

Трансфер Мудрика став найдорожчим в історії українського футболу. Попередній рекорд, який належав Андрієві Шевченку (43,88 млн євро), 22-річний півзахисник випередив майже вдвічі.

Трансфер Мудрика входить до топ-5 найдорожчих в історії "Челсі". Більше лондонці платили лише за голкіпера Кепу Аррісабалагу (80 мільйонів євро), захисника Веслі Фофана (84 мільйони євро), півзахисника Кая Гаверця (80 мільйонів євро) та форварда Ромелу Лукаку (113 мільйонів євро).

Читайте також