Міністерство культури дозволило перепоховати Богомолова та Дундича у Рівному

Міністерство культури надало дозвіл на переховання радянського воєначальника Михайла Богомолова та кавалериста Олеко Дундича у Рівному. Про це повідомив секретар Рівнеради Віктор Шакирзян. 

- Сьогодні отримали від Міністерство культури та інформаційної політики України дозвіл на перепоховання радянського воєначальника Михайла Богомолова та червоного кавалериста Олеко Дундича. Меморіали яким, не зрозуміло з якої причини, впродовж 31 року незалежності України продовжували "красуватися" практично у самісінькому центрі нашого міста.

І один, і інший, прийшли на нашу землю, як загарбники. Пам'ятні монументи їм уособлювали поразку молодої української держави УНР у протистоянні з Москвою сто років тому. Історія має закономірність повторюватись, якщо ми не хочемо вивчати її уроків. Хто з цим посперечається після повномасштабного вторгнення у лютому 2022? - написав Шакирзян. 

За його словами, наразі процедура з перенесення могил на кладовище уже запущена. 

Додамо, що у Рівному триває процес дерадянізації та дерусифікації: у місті уже прибрали декілька символів радянської епохи, а також перейменували кілька вулиць. 

Читайте також: У Рівному на Дубенській демонтували погруддя Кузнєцову (ВІДЕО)

Читайте також