Мисливець з Рівненщини відкидає звинувачення у браконьєрстві

http://mi100.info

Мисливець із Рівного спростовує звинувачення у браконьєрстві та інформацію, опубліковану в спільноті “Франківчани”. Про це пише сайт Місто.Інфо.

У суботу, 27 жовтня, у групі “Франківчани” у Фейсбуці користувач з ніком Саша Сашов опублікував допис, де були прикріплені фото з нібито браконьєром, який тримав у руках упольованих диких тварин (козуль). Публікація викликала обурення серед учасників спільноти.

"На фото Олександр браконьєр, який вибиває в наших лісах все живе, називає себе гордо “мужиком”, тому що рахує себе добитчиком; знайти деградантів в лице, завдяки таким, як ця особистість, наші ліси будуть порожні від усіх живих створінь! На фото вбиті молоді косулі", – зазнчив у дописі Саша Сашов.

Як з’ясувалося в понеділок, допис було взято зі сторінки Олександра Ярощука, жителя Рівного. Олександр повідомив, що допис містить неправдиву інформацію. Чоловік стверджує, що його дії законні. Зі слів мисливця, полювання проходило в угіддях МСК “Сокіл” 27 жовтня та було колективне, у ньому брали участь 19 осіб. Як результат, було закрито дві ліцензії, тобто було упольовано двох тварин. Це засвідчено в картці обліку добутої дичини, яку має кожний мисливець. Така картка є в Олександра.

Після полювання Олександр зробив допис на своїй сторінці у Фейсбуці, звідки й були взяті фото Сашею Сашовим:

"Відкриття ліцензійного загонного полювання на парнокопитних вдалося!!! Всіх вітаю!!! Печінка, приготована в лісі! Нічого смачнішого не буває", – написав на своїй сторінці Олександр.

У приватній розмові Саша Сашов запевнив Олександра, що публічного вибачення з його боку не буде.

"Розподіл ліцензій відбувається згідно з Законом України про полювання та ведення мисливського господарства, придбати ліцензію на добування дичини може як окремо мисливець, так і колектив мисливців у користувача угідь, як в було в моєму випадку. Кількість ліцензій на кожні угіддя затверджується і погоджується відповідними державними органами, міністерствами та на місцях лісгоспами", – зазначив Олександр Ярощук.

Мисливствознавець в МСК “Сокіл”, обласний представник в ГС “Всеукраїнська мисливська спілка в Рівненській області Роман Ступчук повідомив, що полювання було ліцензоване та законне. Відповідно Закону України “Про мисливське господарство та полювання” строки, коли можна полювати, були дотримані.

"Ярощук Олександр є місцевим жителем (з Рівного – ред.), мисливцем, який проживає неподалік мисливських угідь нашого господарства (МСК “Сокіл” – ред.). Нічого поганого про нього особисто сказати не можу, в браконьєрстві помічений не був. Як член місцевого колективу нам тільки допомагає, особливо в плані правильного екологічного виховання молоді та місцевого населення, профілактиці порушень правил полювання", – зазначив Роман Ступчук.

Ліцензії на добування, журнал реєстрації колективу мисливців подаємо на фото:

Читайте також