«Мистецтво, що рятує»: у Рівному на благодійному аукціоні зібрали 100 тис грн для рідних загиблих військових (ФОТО)

Учора у Рівному, в художній галереї Євро-Арт відкрили благодійну виставку, на якій  представили більше півсотні картин, створених ветеранами АТО/ООС та рідними загиблих.

У рамках цієї виставки – «Мистецтво, що рятує», організатори заходу Віктор Шакирзян та ГО «Рівне Разом» провели благодійний аукціон, зібравши кошти для родин загиблих на війні рівнян. Заради доброї справи на захід завітали рівненські депутати, бізнесмени та небайдужі мешканці. Вони «боролись» за полотна Гаяне Атаян, Олександра Бобришкева, Наталії Герасименко, Ольги Теренчук, Вікторії Шинкаренко, Анни Вітрук, рідних рівненських військових, ветеранів АТО/ООС та ін. 

Олександр Бобришев розповів, що картину, яку продавали на аукціоні, він створив декілька років тому у Польщі.

«Це написано декілька років тому у Польщі. Картина називається «Осінній польський пейзаж». Днями вона потрапила мені в руки і промайнула думка, що треба брати участь у благодійній акції. Це перша моя участь у такому аукціоні», - прокоментував митець. 

Ініціатором виставки та благодійного аукціону «Мистецтво, що рятує» був Віктор Шакирзян. Він розповів, що така ідея з’явилась після спілкування із рідними загиблих військових. 

«Був такий випадок після Покрови: ми поїхали в Будинок ветеранів, вивчали питання, як нам допомогти рідним загиблих. Із матерями зустрілись, говорили про те, як вони проживають щодень, що роблять, які є проблеми. Оскільки вони залишились без опори – своїх синів, сьогодні вони лишились сам на сам, тому хочеться їм допомогти і показати, що вони важливі. Ми взялись допомогти вирішити їх проблеми. У Будинку ветеранів я побачив багато картин, котрі вони створили і з’явилась ідея: продати ці полотна, щоби отримати кошти для рідних загиблих», - розповів Віктор Шакирзян. 

Загалом 10 картин продали за рекордних 100 тисяч гривень. Ці кошти отримають дві сім’ї загиблих героїв АТО.  Художня галерея «Євро Арт» безкоштовно надала приміщення для цієї виставки на три тижні. Тож впродовж цього часу, до 19 грудня, кожен охочий може придбати картину із експозиції і долучитись до допомоги рідним загиблих.

Читайте також