Місто схоже на заліплений стовп: у Рівному можуть ліквідувати усю зовнішню рекламу

Прибрати з вулиць Рівного усю зовнішню рекламу (білборди, банери, розтяжки) пропонує рівнянин Віталій Савчук. Саме таку петицію він зареєстрував на сайті міськради.

Чоловік зазначає, що зараз місто Рівне схоже на стовп на зупинці, який повністю обліплений рекламними оголошеннями, що сильно псує зовнішній вигляд міста, а тому настав час робити генеральне прибирання.

"Ви уявляєте собі будь-яке сучасне європейське місто так само засмічене зовнішньою рекламою, як м.Рівне? Пропоную надати місту охайного зовнішнього вигляду", - йдеться у тексті петиції.

Чоловік також зазнначає, що така стихійна реклама у свою чергу порушує норми Закону України "Про рекламу", згідно з яким забороняється розташовувати засоби зовнішньої реклами:

  • на пішохідних доріжках та алеях;
  • у населених пунктах на висоті менш, ніж 5 метрів від поверхні дорожнього покриття, якщо їх рекламна поверхня виступає за межі краю проїжджої частини;
  • поза населеними пунктами на відстані менш, ніж 5 метрів від краю проїжджої частини.

Якщо ви згодні з автором і підтримуєте таку ідею - можете проголосувати за це на сайті Рівнеради за цим посиланням. Яккщо за 45 діб ця петиція назбирає 300 голосів, то її розгляне міський голова Рівного Володимир Хомко. 

Читайте також