Місцеві бюджети Рівненщини отримали майже 80 мільйонів гривень єдиного податку

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області, у січні 2020 року до бюджетів громад Рівненщини від платників єдиного податку надійшло 76,9 млн. грн., що на 4,9 млн. грн. більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Найбільша а частка надходжень належить фізичним особам – підприємцям, які сплатили 48,6 млн. грн. єдиного податку, і це на 6,6  млн. грн. більше, ніж у січні 2019 року.

Від юридичних осіб – спрощенців 3 групи територіальні громади краю отримали 7,9 млн. грн. податкових надходжень, сільськогосподарські товаровиробники сплатили 20,4 млн. гривень.

Як зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй, створення комфортних умов для розвитку та роботи підприємництва у регіоні є у пріоритетах діяльності виконавчої влади, місцевого самоврядування та податкової служби, адже єдиний податок - це стабільне джерело наповнення місцевих бюджетів області.

Найбільші суми надходжень єдиного податку отримали територіальні громади: міста Рівного - 23,2 млн.грн., Рівненського району - 80,4 млн.грн., Сарненського району - 4,5 млн.грн., Радивилівського району – 4,4 млн.гривень.

Нагадуємо, що максимальна фіксована ставка єдиного податку для спрощенців І групи становить не більше 210,2  грн., ІІ групи –  не може перевищувати 944,6 гривень. Платники єдиного податку ІІІ групи сплачують його у розмірі 3% доходу, у разі сплати ПДВ, або 5% доходу, у разі включення ПДВ до складу єдиного податку.

Головне управління ДПС у Рівненській області

Читайте також