Місцеві пожежні частини Рівненщини консультували та перевірили (ФОТО)

http://rivne.dsns.gov.ua

З метою покращення роботи, спрямованої на запобігання та мінімізацію негативних наслідків при виникненні надзвичайних ситуацій та пожеж у населених пунктах сільської місцевості, а також внесення пропозицій органам місцевого самоврядування щодо покращення діяльності місцевих пожежно-рятувальних підрозділів, 12 червня заступником начальника відділу реагування на надзвичайні ситуації Головного управління ДСНС у Рівненській області підполковником служби цивільного захисту Володимиром Синіцьким надано методичну допомогу  щодо діяльності та організації роботи підрозділів місцевої пожежної охорони в с. Біловіж та с. Карпилівка Рокитнівського району до виконання завдань за призначенням, також щодо створення місцевої пожежної команди в с. Кисоричі.

Особливо увагу звернули на готовність до застосування пожежно-рятувальних автомобілів в пожежонебезпечний період, забезпечення персоналу спеціальним одягом, спорядженням, телефонним зв’язком, нормативно-правовими актами, документами з питань організації гасіння пожеж, знання і навички сільських вогнеборців.

Довідково: Аналіз пожеж у Рівненській області свідчить, що в сільській місцевості щороку реєструється понад тисячу пожеж, що складає майже 90% їх загальної кількості в регіоні. В окремих районах Рівненщини гасіння пожеж ускладнено значною віддаленістю пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС від сільських населених пунктів на десятки кілометрів. Зважаючи на це, важливе значення у забезпеченні оперативного реагування на пожежі в сільській місцевості має саме місцева пожежна охорона.

Повідомляє Головне управління ДСНС України у Рівненській області

Читайте також