Місту Рівному повернуть землю на 1,5 млн грн

на фото - Рівненська облпрокуратура

У м. Рівному прокурори домоглися повернення з незаконного володіння в комунальну власність землі вартістю 1,5 млн грн.

Системно реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури Рівненської області домоглися у судовому порядку повернення до земель запасу Рівненської міської ради земельної ділянки, вартість якої становить понад 1,5 млн грн.

Як встановлено, одне із товариств з обмеженою відповідальністю після закінчення у 2014 році строку договору оренди земельної ділянки, проігнорувавши  рішення міської ради, яким відмовлено у його поновленні,  продовжувало незаконно володіти майже 2 тис кв м землі з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування автозаправної станції.

Вказані дії  позбавили розпорядника землі можливості передати земельну ділянку, яка розташована у м. Рівне по вул. Кн. Володимира, в оренду іншим особам та отримувати прибутки.

Заявлені позовні вимоги Рівненської місцевої прокуратури у повному обсязі задоволені господарським судом Рівненської області, який 03.05.2018 виніс рішення, котрим зобов’язано товариство повернути Рівненській міській раді зазначену земельну ділянку за актом приймання-передачі у стані не гіршому, порівняно з тим, в якому вона була передана в оренду.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також