Місячний календар садівника-городника на червень

Фото - ілюстративне

У червні дачників радує полуниця і велика кількість зелені, а серед робіт в саду і городі багато уваги треба приділяти прополюванню, обробці рослин від шкідників і поливу.

2-3 червня, середа-четвер. Місяць спадає, в Рибах - Можна зайнятися посадками зелених культур, огірків і томатів, зелені, бобових. Також вдалими виявляться посадки і пересадки багаторічників. Можна також косити траву, прищеплювати і обрізати дерева.

4-5 червня, п'ятниця - субота. Місяць спадає, в Овні - Посадки будуть не настільки ефективні, як в перші два дні місяця, однак ними все ще можна займатися. Крім того, будуть сприятливі оранка, розпушування, підгортання ґрунту, прополка і проріджування сходів на грядках.

6-8 червня, неділя-вівторок. Місяць спадає, в Тельці - Можна працювати в теплицях, а також проводити посіви у відкритий грунт всіх видів редьки і качанового салату. Сприятлива буде робота з усіма видами цибулинних. Можливо, вже необхідно буде викопувати тюльпани, крокуси, рябчики та інші весняні багаторічники.

9 червня, середу. Місяць спадає, в Близнюках - У день, що передує місяцю, не рекомендовано багато працювати з рослинами - великий шанс їм завдати більше шкоди, ніж користі. Рекомендована прополка і прибирання в саду.

10 червня четвер. Молодий місяць, у Близнюках - День відпочинку. Не варто планувати ніяких серйозних робіт.

11-13 червня, п'ятниця - неділя. Місяць зростаючий, в Раку - Рекомендується посадка більшості культур: томатів, капусти, огірків, перцю, баштанних, квасолі, патисонів, баклажанів, кабачків.

14-15 червня, понеділок - вівторок. Місяць зростаючий, у Левові - Рекомендується садити й пересаджувати будь-які рослини, тому що коріння в ці дні повинні бути насичені поживними речовинами. Також можна висаджувати розсаду. Можна зайнятися пасинкуванням, прищипкою і обрізанням рослин.

16-17 червня, середа - четвер. Місяць зростаючий, в Діві - Добре садити декоративні рослини, не призначені для плодоношення. посів і посадка однорічних квітів, овочевих культур, які не розраховані на високий урожай і на насіння.

18-20 червня, п'ятниця - неділя. Місяць зростаючий, в Терезах - Можна проводити формуючу обрізку декоративних чагарників після цвітіння, а також доглядати за рослинами як в теплицях, так і у відкритому грунті. Рекомендовані посів бобових і сидератів.

21-22 червня, субота - вівторок. Місяць зростаючий, в Скорпіоні - Дні, вдалі для рясного поливу, а також підживлення органічними та мінеральними добривами. Можна боротися зі слимаками або зайнятися прополкою і розпушуванням грунту.

25-26 червня, п'ятниця - субота. Місяць спадає, у Водолії - Не рекомендується обрізка, пікіровка, прищіпка, щеплення і пасинкування рослин. А ось посівом багаторічних рослин цілком можна зайнятися.

27-28 червня, неділя - понеділок. Місяць спадає, в Рибах - Вдалий час для будь-яких експериментів з рослинами. Однак більшість посадок - якщо тільки вони не експериментальні - навряд чи будуть вдалими і дадуть багатий урожай. Краще зайнятися прополками і проріджуванням сходів.

29-30 червня, вівторок - середа. Місяць спадає, в Овні - Можна закладати компост, займатися поливом і підгодівлею рослин органічними добривами. Хороші дні для скошування газону.

Читайте також