Митрополит УПЦ МП з Рівненщини попросив президента Росії звільнити українських моряків

Керівник Сарненської єпархії УПЦ Московського патріархату митрополит Анатолій звернувся до президента Російської Федерації Володимира Путіна із проханням звільнити моряків, яких взяли у полон в Азовському морі, пише UA: Рівне

Звернення, написане російською мовою, опубліковане на сайті єпархії вчора.

Телефоном митрополит повідомив, що станом на 12:20 він знаходиться у Рівненській облдержадміністрації, де має зустрітися із головою ОДА. Прокоментувати звернення для UA: Рівне він пообіцяв пізніше.

"Те, що відбулося – є продовженням військових дій, які ведуться вже протягом виснажливих чотирьох років, від яких втомився народ України і Росії. Цей біль зобов'язує мене звернутися до Вас, Пане Президенте, з проханням про звільнення наших моряків з полону, щоб вони змогли зустріти Різдво Христове зі своїми люблячими рідними ".

Журналісти поїхали в РОДА, аби там поспілкуватись із митрополитом.

Проте, як повідомила радниця голови обласної адміністрації Ірина Михалевич, у Олексія Муляренка зустрічі з очільником Сарненської єпархії немає і така взагалі не запланована. Телефон митрополита наразі вимкнений.

Нагадаємо, що першого грудня Президент України Петро Порошенко нагородив митрополита Анатолія орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Скрін з сайту http://sarny.church.ua/2018/12/05/18429/

Читайте також