Могли викинути по дорозі: на Рівненщині поліція шукає 800 тисяч гривень, які відібрали у львівських підприємців

На Рівненщині вчора правоохоронці провели спецоперацію із затримання трьох підозрюваних у розбійному нападі та пограбування львівських підприємців. 

Начальник поліції Рівненщини Олексій Камишанський розповів про деталі спецоперації та про зухвалий злочин мешканців області. За його словами, 30-річний львів'янин розмістив оголошення в інтернет-ресурсах про продаж будівельних матеріалів. Одного дня до нього зателефонував мешканець Дубна Рівненської області та замовив 70 рулонів сітки для обробки фасадів будинків.

Підприємець зі Львова зі своїм водієм привезли цю сітку в Дубно. Їх зустрів невідомий і запропонував довезти цю сітку до гаражів, де зручно її розвантажити. Коли вони заїхали у безлюдне місце (на в'їзді до Дубна біля заправки WOG), невідомий націлив на водія пістолет і змусив віддати гроші. Потім зловмисник зателефонував своїм знайомим і вони під'їхали, зв'язали двох підприємців побутовими стяжками, забрали 800 тисяч гривень та втекли на автомобілі "BMW x5".

Потерпілих звільнив перехожий, який і викликав поліцію.

"Після того, як дана інформація надійшло до ГУНП, нами було проведено спеціальну поліцейську операцію, по тривозі підняли наряди патрульної поліції, карний розшук та інші підрозділи", - зазначив пан Камишанський.

Після вжитих заходів правоохоронцями було встановлено марку та номер авто - було орієнтовано патрульну поліцію. Розпочали переслідування підозрюваних і у районі Басового Кута в Рівному вони кинули автомобіль і намагалися втекти. Розпочалося переслідування пішим ходом. Всіх трьох було затримано патрульними. 

"Наразі вони нічого не пояснюють, але докази, які були зібрані в ході першочергових слідчих дій повністю доводять їх вину. Потерпілі впізнали нападників. Їм вже повідомили про підозру у скоєнні злочину передбаченого ст. 187 ч. 4, відповідальність за якого - від 8 до 15 років позбавлення волі. Ми звернулись до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу - тримання під вартою. Я думаю, що це клопотання буде задоволено", - додав начальник поліції.

Крім того, відомо, що гроші та зброю досі не знайшли. Коли зловмисники залишили авто, то втікали пішки по лісовій місцевості. У них був час позбутися речових доказів, адже вони розуміли, що їх переслідують правоохоронці. Наразі поліція проводить обшуки місцевості з метою віднайти гроші і пістолет.

Олексій Камишанський додав, що усі підозрювані були безробітними і ще не потрапляли у поле зору поліції. Їх будуть перевіряти на причетність до інших злочинів на Рівненщині та в інших областях України. 

 

Читайте також