"Мої премії підуть на ЗСУ", - новий голова Рівненської облради Андрій Карауш

Сьогодні під час пленарного засідання сесії Рівненської облради було достроково звільненого Сергія Кондрачука з посади голови. Згодом, за результатами таємного голосування було обраного нового голову - Андрія Карауша.

Нагадаємо, Андрій Карауш очолював підприємство "Рівнеоблводоканал". Сьогодні його офіційно звільнили з посади голосуванням депутатів.

Після свого призначення новий голова оголосив, що сесія матиме два пленарних засідання та повідомив про завершення першого. 

Як Андрій Карауш пояснив, це потрібно для того, щоб провести консультації з усіма фракціями, які надали йому підтримку і визначитися зі складом президії. Також, щоб переглянути всі питання порядку денного. 

Новоспеченому голові його колеги поставили питання щодо премій. Зокрема, чи буде він призначати собі надбавки на період військового стану. 

"Мої премії підуть на ЗСУ", - прокоментував Андрій Карауш.

Багатьох цікавило питання заступників, яких оберуть після нового призначення. 

"Щодо обрання заступників - це буде спільне рішення депутатських фракцій, які надали мені довіру бути головою обласної ради", - зазначив Карауш.

На питання журналістів, чи призначить голова заступником Сергія Кондрачука, відповів, що ні.

Акцентними питаннями, які Андрій Карауш планує розглядати на новій посаді, є внутрішньо переміщені особи та діяльність комунальних закладів під час військового стану.

Оскільки Андрій Карауш залишив посаду очільника "водоканалу", то питання його наступника залишається відкритим. За словами самого голови облради, заздалегідь це питання не вирішували, але "99%, що це буде хтось із колективу" підприємства.

Читайте також