Молодики, яких затримали під час видобутку бурштину, заплатять 20 тисяч грошового стягнення

фото ілюстративне

Троє жителів Рівненщини понесли кримінальне покарання за незаконне видобування бурштину

Працівниками прокуратури Рівненської області забезпечено участь у судовому розгляді обвинувального акта стосовно 3 жителів Дубровицького району, які у складі організованої злочинної групи видобували бурштин-сирець.

Доведено, що організатором та виконавцями злочинів розроблено та схвалено єдиний злочинний план, пов'язаний із бурштиновим промислом. Учасники групи, згідно із розподілом функцій, зберігали обладнання для видобутку бурштину, визначали час та місце його видобування. Після видобутку та реалізації «сонячного» каміння організатор групи планував розподіляти між спільниками отримані грошові кошти, а також використовувати їх частину на організацію подальшої злочинної діяльності.

Правоохоронці затримали чоловіків у січні 2018 року у лісовому масиві під час здійснення ними злочинної діяльності, а саме – виконання робіт, пов’язаних з гідророзмивом ґрунту за допомогою мотопомпи заводського виробництва та іншого знаряддя, пристосованого для незаконного видобутку бурштину, яке було вилучено.

У судовому засіданні обвинувачені визнали вину в повному обсязі.

За результатами підготовчого судового засідання, в якому публічне обвинувачення підтримувалось прокурорами регіональної прокуратури, Дубровицьким районним судом обвинувачених визнано винними у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.28 та ч.2 ст.240 КК України (тобто незаконне видобування у складі організованої групи корисних копалин загальнодержавного значення) та останнім призначено покарання у межах санкції інкримінованих статей, а саме – у виді штрафу в розмірі 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян кожному.

Відтак загальна сума грошового стягнення в прибуток держави згідно із вироком суду становить 20 400 гривень.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також