Молодший слідчий з Рівненщини - зразковий працівник

https://rv.npu.gov.ua

Виважений та скрупульозний Юрій Суліковський за два роки служби у Варашському відділі поліції отримав підвищення і нині обіймає посаду старшого слідчого. І хоч свого часу вагався у майбутній професії та спеціальності, але нині знає напевне, що обрав правильний шлях.

Як зазначає начальник слідчого відділення Варашського відділу поліції Олександр Долюк, Юрій Суліковський ще під час стажування вирізнявся серед інших курсантів хорошою фаховою підготовкою та високим потенціалом, а тому після закінчення навчання він був бажаним працівником у слідчому відділенні. 

«Пам’ятаю, як у другий робочий день зранку зайшов до кабінету Юрія і помітив його невиспаного, — пригадує Олександр Долюк. — Як виявилось, він працював усю ніч, навіть не перебуваючи на чергуванні. Чесно, таке відповідальне ставлення до роботи у молодого спеціаліста мене тоді вразило, хоча воно і не змінилося до сьогодні. Труднощі його не лякають, а навпаки — стимулюють досягати поставленої мети».

Навчання Юрій розпочав у 2012 році в Луганському державному університеті внутрішніх справ імені Едуарда Дідоренка, та вже у важкому для України 2014 році змушений був продовжити його у Львівському державному університеті внутрішніх справ. Нині заочно закінчує Національну академію внутрішніх справ на базі Рівненського відділення.

«Мав бажання здобути військову професію. Хотів обрати службу, подібну до військової, але із дещо іншим напрямом, — розповідає старший лейтенант поліції. — Врешті вирішив вступити до поліцейського навчального закладу. Так як у родині правоохоронців не було і пояснити специфіку роботи поліцейських у різних службах не було кому, то зі спеціальністю визначався самостійно: прочитавши функціональні обов’язки працівника карного розшуку та слідчого. В принципі, що насправді означали перераховані обов’язки і який об’єм роботи за ними стоїть, мені було мало зрозуміло.  Але, порівнявши їх, я вирішив, що робота слідчого мене приваблює більше».

Після закінчення школи Юрій подав документи та був зарахований до кількох вищих навчальних закладів за різними спеціальностями. Втім, обрав все ж таки професію правоохоронця.

Зі слів старшого лейтенанта поліції, університет дав хороші теоретичні знання як для майбутнього слідчого із кримінального процесу, кримінального права. Щоправда, викладанню методики розслідування окремих видів злочинів у вищому навчальному закладі варто було б приділяти більшу кількість навчальних годин, бо саме це найбільше потрібно у практиці.

«Я отримав належну фахову підготовку досить, мав уявлення що таке кримінальне провадження, які стадії має розслідування і яким чином оформляються процесуальні документи, — розповідає Юрій Суліковський. — Але практичний досвід слідчої роботи довелось наживати, як і кожному, шляхом особистих проб та помилок. Для прикладу, теоретично знати як виглядає і з яких частин складається протокол огляду місця події і самостійно провести огляд та оформити протокол – це все ж таки різні речі».

Одним із перших виїздів у складі слідчо-оперативної групи в Юрія були крадіжки з проникненням у приміщення. Під час однієї з них у потерпілого викрали ключі від автомобіля «Рено». В подальшому злодій скористався ними та незаконно заволодів ще й і транспортним засобом.

«Огляд місця події був одним із перших проведених мною слідчих дій такого виду,  а кримінальне провадження за цим фактом — першим, яке я направив до суду із обвинувальним актом», — пригадує старший слідчий.

Пощастило старшому лейтенанту й із колективом, бо познайомився із ним ще під час стажування. Нині Юрій Суліковський — весь у роботі, адже є над чим працювати та вдосконалюватися, аби жителі Вараша могли сповна розраховувати на кваліфіковану допомогу поліції, почувалися у безпеці та були впевнені у невідворотності покарання за порушення Закону.

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також