Можливий прорив кордону: на Рівненщині силовики зібрались на закриту нараду через ситуацію з мігрантами

У Вараші керівники силових відомств під керівництво голови Нацполіції Ігоря Клименка провели закриту нараду через ситуацію на держкордоні із Білоруссю. 

Зокрема обговорили превентивні заходи на прикордонній території Рівненщини та Білорусі через можливий прорив нелегальних мігрантів з країн Близького Сходу. 

- Можу сказати, що сили Державної прикордонної служби, національної гвардії, Національної поліції будуть відповідати за кордон. Місцеві органи влади спільно із силовими та військовими формуваннями, це і підрозділ територіальної оборони, і громадські формування, які діють на території Вараського та Сарненського району, мають працювати злагоджено. Тому провели такий обмін думками - яким чином ми будемо діяти у випадку можливого прориву кордону незаконними мігрантами, - каже Ігор Клименко. 

Начальник поліції у Рівненській області Олексій Камишанський зазначив, що вдалось знайти порозуміння із місцевою владою щодо алгоритму дій у разі загострення ситуації на кордоні. 

- За вказівкою голови Нацполіції найближчим часом будуть проведені масштабні навчання за участю всіх силових структур, на практиці будуть відпрацьовані алгоритми дій будь-яких ситуацій, - додав він. 

Також місцевих жителів просять у разі виявлення підозрілих осіб та чужинців одразу повідомляти про це органам поліції. 

Нагадаємо, ситуація на польсько-білоруському кордоні загострилась 9 листопада. Мігранти у супроводі білоруських силовиків неодноразово намагались штурмувати польський кордон, аби потрапити у Європейський Союз. У європейських країнах звинувачують білоруську владу у штучному загостренні ситуації метою ведення гібридної війни проти ЄС. 

Читайте також