«Муніципальні програми - можливість для розвитку для ОСББ», - Володимир Дяк

Про тісну співпрацю ОСББ з міською владою говорили сьогодні, 10 лютого, під час круглого столу «Влада-ОСББ: діалог». Участь у заході взяв заступник міського голови Рівного Володимир Дяк.

За його словами, місто Рівне може похизуватися однією з найбільших кількостей в Україні створених ОСББ.

«Якщо ж говорити мовою цифр, то на сьогодні в місті 12 управляючих компаній обслуговує будинки рівнян. Загальна кількість будинків, якими займаються управлінські компанії – 463. Також, у Рівному зареєстровано 649 ОСББ як юридичних осіб. У них на утриманні знаходиться 662 житлові будинки», - пояснює Володимир Дяк.

До слова, нині в Рівному існує 3 муніципальні програми, які доступні на умовах співфінансування для об‘єднань співвласників багатоквартирних будинків. Їх реалізує міське управління економіки. Мова про Муніципальну програму сталого розвитку міста Рівного, програму термомодернізації багатоквартирних будинків міста Рівного, програму «Енергодім-Рівне».

«Вважаю, що муніципальні програми - можливість для розвитку ОСББ», - каже заступник міського голови Володимир Дяк.

«Програму підтримки об‘єднань співвласників багатоквартирних будинків у місті Рівному на 2019-2021 роки» втілює в життя відділ реформування ЖКГ і контролю виконавчого комітету Рівненської міської ради. Завдяки цій програмі можливо отримати всебічну допомогу, в тому числі і фінансову, в створенні об‘єднання співвласників багатоквартирних будинків, отримати компенсацію коштів, необхідних для оформлення документів на створення ОСББ.

Загалом, можливостями вищезгаданої програми скористалися 19 новостворених ОСББ, інформують у профільному відділі.

Читайте також