Муніципальний Будинок ветеранів є претендентом на участь у міжнародній грантовій програмі

У рівненського Будинку ветеранів є шанс отримати безповоротну фінансову допомогу від Міжнародної організації із міграції. МОМ впроваджує в Україні проєкт, який передбачає соціально-економічно реінтеграцію ветеранів російсько-української війни та їх сімей. Раніше участь у цьому міжнародному проекті взяли ветеранські простори у Києві, Львові та Дніпрі.

«Це комунальний заклад Рівного, місто відповідно готове в значній мірі фінансувати його діяльність спрямовану на підтримку ветеранів АТО, але якщо ми хочемо щоб ця робота була справді ефективною  маємо залучати кошти з додаткових джерел. Від залучати державні і недержавні організації, шукати відповідні програми у міжнародних донорів тощо. Маємо акумулювати всі можливі ресурси і разом створити місце, яке буде домом для наших ветеранів і де будуть якісно надаватись всі необхідні соціальні й адміністративні послуги, а також проводитись заходи спрямовані на повернення наших воїнів і їх сімей до мирного життя», - наголосив секретар Рівнеради Віктор Шакирзян.

Учора заклад відвідала представниця Міжнародної організації із міграції Юлія Венгерович. У ході екскурсії комунальним закладом Рівного вона ознайомилась із роботою, яку проводять із ветеранами та їх сім’ями. За її словами, обласний центр має реальний шанс стати учасником їх програми підтримки. 

«Цей простір – з душею, я думаю, ми точно оберемо Рівне. Скажу, що в першу чергу при відборі ми звертаємо увагу на те, як довго працює центр, яку кількість ветеранів він охоплює. Важливим критерієм є перелік послуг, які надає центр для ветеранів, - каже Юлія Венгерович. - Ще важливо те, як залучені і як охоплюються центром інші вразливі групи – члени їх сімей. Вони також потребують підтримки, допомоги, можливо, реінтеграції чи соціальної допомоги і це для нас дуже важливо. Ми також беремо до уваги роботу, яка ведеться із внутрішньо переміщеними особами».

Отриману матеріальну допомогу планують використати на купівлю необхідної для проведення навчань і тренінгів оргтехніки. Також ці кошти спрямують, аби зробити простір ще більше зручним і доступним для кожного з ветеранів чи їх сімей.

Нагадаємо, Будинок ветеранів – віднедавна комунальний заклад Рівного. Це комунікативний майданчик між органами влади, громадським сектором та ветеранами. Тут працює кабінет психологічної допомоги, хостел, є зал для проведення тренінгів і групових занять, простір для спілкування «Коло друзів» та дитяча кімната.

Читайте також