Музична школа в центрі міста отримала шанс на життя – УДАР Віталія Кличка

На засіданні міської ради депутати проголосували повернути кошти на ремонт музичної школи №1 ім. Миколи Лисенка. Актив школи довго виборював свій шанс бути почутими. У день засідання батьки учнів та вчителі музичної школи №1 влаштували мітинг. До акції масово підключилися члени «УДАРу». Закликали врятувати навчальний заклад.

Нагадаємо хід подій:

  • На замовлення школи у 2018-му році була виготовлена проектна документація щодо ремонту будівлі.
  • У 2020-му році Управлінню капітального будівництва виконкому міськради був переданий готовий проект та підписано договір з підрядником.
  • У 2020-му році підрядником була виконана частина робіт вартістю близько 300 тис. грн. Згідно з проектом, завершення ремонтних робіт очікувалося до 3 червня 2021 року!
  • У квітні 2021-го року рішенням сесії Рівнеради були виділені кошти на продовження ремонту.
  • Вже у травні Управління культури і туризму раптово попросило зупинити виконання будівельних робіт!
  • У серпні рішенням сесії міськради фінансування капітального ремонту школи було скасовано. Кошти вирішили перенаправити на реконструкцію!

Отже, замість ремонту – школі загрожувала реконструкція, яка передбачає можливість змінювати фасади, поверховість тощо. «На виході» могла з’явитися, фактично, нова будівля. Попри те, що було витрачено вже майже третина мільйону грошей платників податків!

Доки місцеві посадовці визначалися з ліпшою схемою заробітку, вихованців школи відселили у приміщення по вулиці Відінській.  

Голосування, рішенням якого кошти, раніше виділені на ремонт, були знову повернуті на ремонт, є, безумовно, правильним кроком, - вважають в УДАРі. «Тепер важливо надолужити втрачений час і швидко повернутися до ремонту, який було зупинено цинічним рішенням посадовиці», - прокоментував Валентин Демчук, лідер Рівненського «УДАРу», - «Винні особи повинні нести відповідальність».

Проте, тема не закрита, винні мають нести відповідальність!

Ремонт закладу мав бути закінчений ще влітку. Зараз діти змушенні навчатися «на краю географії», де немає жодних умов для навчання і розвитку їх талантів.

*На правах реклами.

Читайте також