На Басовому Куті чоловік у ластах і масці ловив раків

Днями Рівненський рибоохоронний патруль викрив грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на Басівкутському водосховищі у Рівному.

У денну пору викрили місцевого жителя, який у гідрокостюмі, ластах та масці виловлював раків руками у період дії заборони на їх вилов. Чоловікові в такий спосіб вдалося виловити 35 раків. Сума збитків, завданих рибному господарству, становить 892 грн.

На особу склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлені до Рівненського міського суду для притягнення осіб до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси, ласти та маску вилучили.

Довідкова інформація:

Лов раків під час заборони є грубим порушенням природоохоронного законодавства, відповідальність за яке передбачено ч. 4 ст. 85 КУпАП. Розрахунок збитків за незаконне добування цих річкових мешканців здійснюватиметься відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди в наслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один екземпляр незаконно виловленого рака становить 25,5 грн.

Про це інформує Рівненський рибоохоронний патруль.

Читайте також