На Березнівщині передбачили кошти на боротьбу із коронавірусом

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

З метою ефективного та своєчасного виконання заходів щодо попередження розповсюдження гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом (COVID-19), на позачерговій сесії Березнівської районної ради затвердили відповідні зміни до Програми економічного і соціального розвитку району на 2020 рік та фінансово забезпечили їх часткове виконання внесенням відповідних змін до районного бюджету на цей рік, повідомили в Березнівській РДА.

Варто відзначити, що до питань фінансового забезпечення заходів, спрямованих на запобігання поширення коронавірусу, долучились сільські та селищна рада, які передали до районного бюджету кошти в сумі 245 тис. грн. Депутати одразу розподілили ці кошти порівну між Березнівським районним центром первинної медичної допомоги та Березнівською центральною районною лікарнею на придбання засобів захисту для медичних працівників. Цим же рішенням передбачено збільшення резервного фонду районного бюджету на 300 тис. грн та сам фонд затверджено в обсязі 690 тис. грн. Крім того, з резервного фонду виділено кошти на придбання засобів захисту для соціальних працівників, які працюють безпосередньо з населенням району.

В ході засідання керівники закладів охорони здоров'я Іван Габорець та Василь Піддубний інформували присутніх в залі про готовність закладів до роботи в умовах карантину. Зі свого боку депутати висловили ряд пропозицій до районного керівництва щодо підвищення рівня дієвості карантинних заходів. Зокрема, максимальне інформування населення всіма доступними засобами комунікації про рішення влади щодо обмежувальних заходів, забезпечення жорсткого контролю за їх виконанням, звернення до населення про необхідність дотримання режиму самоізоляції тощо.
 

Читайте також