На Буковині викрили приватну клініку, яка привласнила мільйони гривень від НСЗУ

На Буковині правоохоронці викрили приватну клініку, яка привласнила мільйони гривень від Національної служби здоров’я України. 

Про це повідомляє Офіс генпрокурора. 

- За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито схему розкрадання та легалізації бюджетних коштів, виділених приватній медичній установі за програмою медичних гарантій (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК України), - йдеться у повідомленні. 

За даними слідства, керівник приватної клініки, його дружина – фізична особа-підприємець та ще троє співробітників медичної установи налагодили механізм заволодіння бюджетними коштами, одержаними від держави як відшкодування за надання послуг населенню.

Упродовж 2022 року лікарі вносили до електронної системи охорони здоров’я неправдиві відомості про послуги, які насправді заклад громадянам не надавав.

З проведених у ході слідства більше 1000 допитів так званих пацієнтів, встановлено, що основна їх частина жодних послуг не отримувала, а держава безпідставно виділила медзакладу за ці послуги понад 8 млн грн.

Незаконно отримані грошові кошти представникам медустанови вдалось легалізувати шляхом перерахування на рахунки підконтрольних суб’єктів господарювання.

За результатами санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили майже 7000 доларів США, близько 2000 євро та 113000 грн.

Наразі п’яти особам повідомлено про підозру. Їхні рахунки на понад 7 млн грн заарештовано. Слідство триває.

Читайте також