На День міста у Рівному вручали нагороди

Вже втретє в Міському Будинку Культури пройшла Урочиста Академія з нагоди Дня міста. Відбулась вона 30 серпня і зібрала найдостойніших рівнян року, аби вручити їм нагороди за їхню працю на благо розвитку нашого міста. Захід пройшов із обмеженою кількістю людей та дотриманням карантинних вимог, але не менш урочисто та яскраво, ніж зазвичай.

Усім присутнім продемонстрували фільм “Рівне на межі тисячоліть”, після чого міський голова Володимир Хомко, його заступники вручили нагороди відомим містянам. Звання Почесного громадянина міста Рівне було присвоєно Олександру Андріяшеву (посмертно) – рівнянину, який брав участь в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Його пам’ять та усіх загиблих воїнів героїв України зал вшанував хвилиною мовчання.



Було вручено чимало відзнак “За заслуги перед містом” І, ІІ та ІІІ ступенів. Серед них лікарі Лілія Королюк, Галина Максимчук, Олег Степчин та інші. Це люди, які борються за здоров’я та життя людей в нелегких умовах пандемії. Відзначили і працівників сфери освіти, зокрема, Наталію Сторожук – керівника профільної Школи сучасної хореографії “Light Dance Company”; Богдана Харіва – директора рівненської школи № 27. 

Відзнаку “За заслуги перед містом” ІІІ ступеня вручили керівнику народного вокально-інструментального тріо “Срібна терція” Борису Забуті.

Вручено було також дві миситецькі премії імені Василя Павлюка - майстрині декоративно-прикладного мистецтва Вікторії Кисіленко та Сливчук Ірині – фольклористці, художньому керівнику зразкового фольклорного гурту “Весняночка” Рівненського ПДМ. Безумовно, це далеко не всі імена, які були удостоєні почесних нагород. 

На сцені Будинку культури в рамках концертної програми виступали артисти, серед яких Тетяна Батейко, Іванна Місюк, Катерина Василенко, гурт “Mangust”, Галина Давидюк, Юрій Яцика, оркестр “Наспів” та інші. Завершення Урочистої Академії увінчалося красивим торжественим “Славнем” від народного камерного хору “Лукаш”. 

За інформацією пресслужби МБК.

Фото: Олександр Харват. 

Читайте також