На День Незалежності рятувальники Рівненщини працюватимуть у посиленому режимі

http://rivne.dsns.gov.ua

З 22 серпня підрозділи МВС України переведені у посилений режим несення служби. Про це під час наради повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

«Заплановано понад тисячу урочистостей за участі 700 тисяч громадян. Для проведення публічних заходів під час святкування Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України МВС залучатиме всі свої підрозділи. Розстановка сил та засобів здійснюватиметься відповідно до оперативної ситуації», - сказав Сергій Яровий.

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін поінформував, що рятувальні підрозділи також знаходяться у режимі повної готовності.

«Безпосередньо на об’єктах проведення заходів по всій території країни чергуватиме пожежно-рятувальна техніка та особовий склад. У випадку виявлення невідомих предметів - на чергуванні знаходяться піротехніки», - сказав він.

Загалом, до 9-ї ранку 27 серпня на цілодобовому чергуванні перебувають близько 7 тисяч рятувальників та понад 2 тисячі одиниць техніки ДСНС, а у разі необхідності сили будуть збільшені до 14 тисяч чоловік особового складу та близько 4 тисяч одиниць техніки.

Крім того, організовано взаємодію з місцевими органами влади, територіальними органами Національної поліції України, Нацгвардії та регіональними службами цивільного захисту з питань забезпечення техногенної і пожежної безпеки на об'єктах, задіяних до проведення пам'ятних заходів.

Також, в готовності до застосування для забезпечення реагування на надзвичайні ситуації та надзвичайні події перебуває і авіація ДСНС, а саме літак Ан-26 та вертоліт Мі-8.

Повідомляє прес-служба ДСНС за матеріалами Департаменту комунікації МВС України

Читайте також