На дорогах Рівненщини зросла кількість водіїв

Сервісні центри Рівненщини за перший місяць 2023 року видали 4641 посвідчення водія. 

Це на тисячу більше посвідчень, аніж у цей же період минулого року. 

Про це повідомляють у регіональному сервісному МВС. 

Рекордний січень став і за кількістю вперше виданих водійських посвідчень сервісними центрами МВС в Рівненській області. Так, на дорогах  з’явилося 2011водіїв-початківців. А це майже вдвічі більше ніж за цей же період  2022 року.

Нагадаємо, аби отримати посвідчення водія, першочергово потрібно обрати автошколу для теоретичної підготовки та підготувати документи (паспорт, ідентифікаційний код, медичну довідку щодо придатності до керування ТЗ, одну кольорову фотографію 3,5х4,5 см.)

Після закінчення теоретичного курсу навчання в автошколі, слід скласти теоретичний іспит в сервісному центрі МВС. Необхідно взяти паспорт, копію ідентифікаційного коду, медичну довідку щодо придатності до керування транспортним засобом. Результат цього іспиту є дійсний протягом 1 року з дня його успішного складання.

Важливо, що й свідоцтво про закінчення теоретичної підготовки чинне 1 рік. Приємний бонус для майбутніх водіїв це те, що не потрібно складання внутрішній іспит в автошколі.

Після  успішної здачі теоретичного іспиту у сервісному центрі МВС, варто обрати автошколу для практичної підготовки. Це може бути та сама автошкола, в якій проходили теоретичну підготовку або будь-яка інша. Після навчання у закладі, слід скласти внутрішній практичний іспит в автошколі та отримати свідоцтво (в електронному вигляді), яке чинне 2 роки.

І лише після цього можна складати практичний іспит в сервісному центрі МВС та після успішної здачі отримати посвідчення водія. Зазначимо, що вперше посвідчення водія видається на 2 роки.

Читайте також