На екскурсію Рівненщиною запросили туристів з Білорусі

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

У Рівненській ОДА відбулась онлайн зустріч керівництва області з представниками туристичної галузі Республіки Білорусь. Так, туристичний потенціал регіону презентували для сусідньої держави. 

«Поспілкувалися із представники туризму Брестської та Гомельської областей. Надіємося, що карантин невдовзі закінчиться і білоруси зможуть завітати на Рівненщину. Адже наш край не тільки мальовничий, але й багатий на культурно-історичну спадщину», - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг.

Чиновник розповів про потенціал області, презентував нову концепцію «Рівненщини туристичної». А саме, новий сайт RIVNE.TRAVEL, який є платформою для співпраці усіх, хто причетний до розвитку туризму.

«Ще однією родзинкою Рівненщини є гастротуризм, - розповідає Сергій Гемберг. – Наш край багатий на смачні автентичні страви. Саме тому ми цьогоріч представили проєкт «Кулінарна спадщина». Мало хто знає, що наша область багата різноманітними стравами - це рівненський мацик, сушена риба в печі на соломі, куліш із раками, борщ зелений із риби та грибів, шишкове варення, дикий мед».

Під час зустрічі спікери говорили й про інші цікаві ініціативи, практики та успішні кейси міст, які розвиваються навіть під час пандемії. Також ділилися досвідом антикризових стратегій для операторів культури. 

Представники туризму сусідньої держави зазначили, що готові співпрацювати з Україною у туристичній сфері. Тож білорусів запросили на Рівненщину, аби вони побачили туристичні локації нашої області на власні очі.

Читайте також